ANKARA / ÇANKAYA - Adalet Nizamoğlu Anadolu Lisesi

May

Okul Müdür Yardımcımız Ayşe UYSAL ve görevli öğretmenlerimiz bir grup öğrencimizle birlikte 19 Mayıs 2017 tarihindeki Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları çerçevesinde Anıtkabir Töreni´ne katıldı.

May

Okulumuz İsmet İnönü Vakfına ait Pembe Köşkü ziyaret etti.  Müdür Yardımcımız Ayşe UYSAL´ın rehberliğinde Köşk ziyaretinde bulunan öğrencilerimize 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İNÖNÜ´nün kızı Özden  TOKER eşlik etti . Özden TOKER sayesinde öğrencilerimiz birinci ağızdan cumhuriyetin kuruluşu ve ülkemizin yakın tarihi hakkında bilgilenme şansına sahip oldular.

May

Okul Müdürümüz Eda ÖZALTUN, Müdür Yardımcımız Ayşe UYSAL, Din KÜltürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Ramazan KIYAK ve Coğrafya Öğretmenimiz Canan AYDEMİR, bir grup öğrencimiz ile birlikte Ankara Sevgi Evleri´ni ziyaret ettiler.

Nis

Çankaya İlçe Spor Müdürlüğü´nün düzenlediği Okul Sporları Basketbol müsabakalarında grubumuzdaki ikinci maçımıza çıktık. Özel Beysukent Anadolu Lisesi ile 26.04.2017 tarihinde Saat:12:00´da başlayan müsabakayı okul basketbol takımımız rakibine 43-36 skor avantajı ile galip geldi.

Oyuncularımızı ve öğretmenleri Suat DEMİR´i tebrik ederiz. Grubumuzdaki diğer maç sonucu da şöyle:

Ankara Atatürk Lisesi: 62 Ayhan Sümer Anadolu Lisesi: 39

Bu sonuçlardan sonra takımımız C grubundaki liderliğini sürdürdü. Takımımızın bir maç daha kazanması halinde grubunda ilk ikiye girmeyi garantileyecek ve ilçemiz final müsabakaları için son 16 takım arasında yer alacak.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı okulumuzun konferans salonunda kutladık. Ayşe Filiz AKDENİZ ve Derya ŞAHİN öğretmenlerimizin hazırladığı programda okul müdürümüz Eda ÖZALTUN, Müdür Yardımcımız Ayşe UYSAL, öğretmelerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz hazır bulundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından öğretmenimiz Ayşe Filiz AKDENİZ günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından öğrencilerimiz 23 Nisan ile ilgili şiirlerini okudular. Törenin sonunda yine Ayşe Filiz AKDENİZ öğretmenimizin çalıştırdığı müzik grubumuz şarkılar söylediler.

Nis

23.03.2017 tarihinde okullararası futbol müsabakasında okulumuz ile Kılıçaraslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi karşı karşıya gelmiş 3-1 lik bir skorla okulumuz rakip takıma galip gelmiştir. 30.03.2017 tarihinde okullar arası futbol müsabakasında Çankaya Dikmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile okulumuz arasındaki 2. Müsabakada 3-3'lük bir beraberlik sağlanmıştır. Yine 03.04.2017 tarihinde Karakusunlar İMKB ile okulumuz arasındaki 3. Maçta 0-0 beraberlik sağlanmıştır. Emeği geçen öğrencilere teşekkür ederiz.

Mrt

"21 Mart  Nevruz Bayramı" okulumuzda düzenlenen organizasyonla kutlandı. Okul Müdürü Eda ÖZALTUN'un, okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri katılımıyla düzenlenen etkinliklerde "Nevruz Ateşi" yakıldı. Okul Müdür Yardımcısı Ayşe UYSAL'ın katkılarıyla kermes düzenlendi. Öğrenciler tarafından düzenlenen yarışmalarla tören sona erdi.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'ni Fatma PEHLİVAN, Özlem DİLEKTAŞLI tarafından hazırlanan programla coşkuyla kutladık. Programa katılan öğretmen ve öğrencilere program sonrası okul müdürümüz Eda ÖZALTUN teşekkür etti.

Bağımsızlığımızı, istiklalimizi, ulus olma bilincimizi borçlu olduğumuz siz şehitlerimizi minnetle şükranla, saygıyla yad ediyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Necmiye TINKILIÇ, Derya TEMEL, Evren BİLGİSİÇOK tarafından hazırlanan programla okulumuzda kutlandı.

Mrt

Okulumuz Adalet Nizamoğlu öğrencilerinden 100 kişilik bir grupla birlikte Okul Müdürümüz Eda ÖZALTUN, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni ( Yaşamkent Merkez Camii İmamı) Ramazan KIYAK, Matematik Öğretmeni Hülya ONUK, Tarih Öğretmeni Fatma PEHLİVAN, Beden Eğitimi Öğretmeni Canan KARAKUŞ, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Azime ÇELİK eşliğinde Cebeci Askeri Şehitliğini ziyaret ettik.

Şehitler, mezarları başında anıldı. Şehit yakınları öğrencilerimizle buluştu ve Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu. Öğrencilerimiz getirdikleri çiçekleri şehit mezarlarına ektiler. Şehit mezarlarının başında bulunan hatıratlara (ziyaretçi duygu defteri) duygularını yazarak anlattılar.

Şbt

Okulumuz öğrencileri Görsel Sanatlar Öğretmenimiz ŞEBNEM ERSOY ile birlikte okulumuzda sergilenmek üzere karakalem hayvan figürleri hazırladılar.

Ara

Adalet Nizamoğlu Anadolu Lisesi olarak 30 Kasım 2016 Çarşamba güün Ata´mızın huzurundaydık. Çelenk töreni ardından okul müdürümüz Eda ÖZALTUN ziyaret defterine Ata´mıza olan bağlılığımızı ve inancımızı belirtti. Mihmandarlar rehberliğinde Atatürk müzesi gezildi. "Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet´i biz kurduk O´nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz." cümlelerini fısıldar gibiydi kulağımıza.

Kas

Okulumuzun bahçesine 100 adet Çam Fidanı ekilmiştir.

Kas

Okul Müdürümüz Eda ÖZALTUN, Okulumuz rehber öğretmeni Alev KAYMAKAMOĞLU, Edebiyat Öğretmenimiz İrem Banu KÖKVER, Azime ÇELİK,  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Fikret BÜTÜNER ve 10-D sınıfı öğrencilerimizle birlikte 27. 10,2016 Perşembe günü Ülkemiz için büyük fedakarlık gösteren GAZİLERİMİZ´i ziyaret ettik. Ziyaretimizde duygusal anlar yaşandı. Vatan ve bayrak sevgisini Gazilerimizin gözünde görmek bizler için en büyük dersti.

Ağu

Adalet Nizamoğlu Anadolu Lisesi ve Eğitim Camiası, elim bir kaza sonucu Gönül Sultan MUMCU´yu kaybetmenin acısı içerisinde.